Razer Orca

Преди един месец (22 Ноември) получих колетче от Ozone.bg и вече си имам Razer Orca (Oле!). Вече 30 и отгоре дни интензивно ползване, рекох да направя едно ревю/бокс инфо.

Зеленият звяр идва в приветлива зелена кутийка с много зелено по нея, която доста трудно се отваря. Зеленото е НАВСЯКЪДЕ и първоначално може да ви стресне. Не се плашете, всичко е изчислено и добре направено.

Кутия

Кутията както вече споменах се отваря трудничко. Все пак не е болка за умиране. Зеленкото е навсякъде и доста радва очите. Слуашлките както и другите благинки са опаковани много добре и няма опасност за надраскване, чупене и т.н. по време на пренасяне. В кутийката ще намерите:

  • Слушалки Razer Orca
  • Удължител за слушалки (дълъг два метра, текстилна оплетка)
  • Сертификат за автентичност
  • Razer Стикер
  • Quick Start Guide

Естествено, получавате и едногодишна (дано не се лъжа) гаранция от Ozone и книжчица със сервизи, в които можете да си занесете потрошените слушалки.

Дизайн

На пръв поглед слушалките напомнят Carcharias и Megalodon, само че без микрофона. Първото нещо, което ме изненада когато ги извадих от кутията бе тяхното тегло. Слушалките са изключително леки и по този начин всеки може да ги носи колкото дълго си иска без да го заболи врата. Въпреки своята лекота, слушалките не придават усещане за чупливост когато ги хванете.

Razer Orca ще ви станат, независимо колко ви е голяма главата, защото те се разтягат (и сгъват) доста лесно и безпроблемно. Когато ги сложите, слушалките лягат доста удобно на главата, защото имат дунапренено-ish омекотяване в горната част. Около всеки 4 сантиметров говорител има мека възглавничка от велур. Слушалките изолират около 30-40 процента от околния шум. Когато пуснете музика, изолацията може да достигне и до 100 процента. Стига да не сте увеличили звука в слушалките ‘до дупка’, никой от околните няма да чуе това което вие слушате.

Отвън на слушалките (както ще видите и на снимките) има и мрежа, която всъщност е метална и не мърда, не се огъва и тем подобни. (Четох, че това е мрежа от ластици, които се късат и т.н. – пълни глупости!)

Зеленото не е малък фактор. Тъй като слушалките са със стандартен 3.5 милиметров жак, можете да ги използвате както у дома на компютъра си, така и навън към всеки музикален плеър. Носих слушалките няколко дни из училище, в автобуса, в града… Определено зеленото стряска повечето хора. Получих много комплименти от сорта на – ‘готини слушалки’, както и поглети от типа на – ‘ти пък от коя лудница излезе?!’. Въпреки това, зеленото хич не ми и пречи. Ако не ви пречи и на вас, значи цвета не е определящ фактор. (Естествено получих и въпроси от момичета – А има ли и в розово?!?!?!?)

Звук

Едно мога да кажа – Razer си е Razer. Хорицата се грижат всеки уважаващ себе си геймър да достави нужната доза PWNAGE на света. В този ред на мисли, звукът от слушалките е – такъв какъвто трябва да бъде. До сега съм нямал абсолютно никакви проблеми със слушалките. Смея да твърдя, че това са най-хубавите слушалки които съм притежавал. ‘Оборудвани’ са със два 4 милиметрови неодимиеви говорители. Басът си е бас, средните и високи честоти се чуват ясно и чисто. Вярно е, няма да получите звук дори приближаващ се до Megalodon-a, но все пак за по-малко пари получавате леки и удобни слушалки, готови да заменят старите ви on-ear или in-ear слушалки.

Също не-малка подробност е и двуметровият удължител на слушалките. Ако случайно кутията на компютъра ви е далече, можете да включите единия край на удължителя в компютъра, а другия да оставите отгоре на бюрото си. Така всеки път когато се приберете вкъщи просто изключвате слушалките от MP3-ката си и ги включвате в удължителя и обратното. Жаковете (както на слушалките, така и на удължителя) са позлатени, което също допринася за качеството на звука и консумацията на ток. Кабелите са с текстилна оплетка – по-трудно късане и почти никакво заплитане.

Минуси

За главен минус бих посочил възглавничките на слушалките. Колкото мекичък и готин да е велура, бързо се събират всякакви малки прашинки и косъмчета (както ще видите и на снимките). Ако много държите на това, можете да смените възглавничките с такива от изкуствена кожа, които може да закупите отделно.

Слушалките може да намерите в сайта на Ozone.bg за 119 лв. плюс 15 точки, които можете да използвате за покупки в сайта.

Препоръчвам слушалките на всички, които искат качествен звук, готин дизайн, удобство и лесна употреба. Покупката си заслужава и няма да съжалявате.
Гласувайте за тази статия в Svejo.

Ето и малко снимки на слушалките (съжалявам за качеството тук-там са правени на ниска светлина снимките):

Advertisements

5 thoughts on “Razer Orca

    1. „…Слушалките изолират около 30-40 процента от околния шум…“ Ако си малко по-глух и увеличиш звука повечко, няма да чуваш нищо около себе си. Но ако примерно вървиш по улицата и слушаш музика на 20-60 процента сила (говоря за iPod Touch), чуват се достатъчно и колите и хората около теб. Колкото до ‘външна’ шумоизолация, почти никой не може да разбере какво слушаш стига да не ти кънти в ушите, иначе тогава се чува и отстрани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s