High Contrast – Chrome Extention

Когато стане дума за четене на какъвто и да е по-дългичък текст на мен ми става лошо. Не точно лошо, ами тъжно, понеже не е особено приятно да четеш книга (например) на компютъра. Въпреки че по цял ден кисна пред компютъра и голяма част от времето си прекарвам в четене на разни неща, понякога просто става много трудно.

Мой нов фаворит (сред много подобни), улесняващ в пъти четенето на текстове в Интернеда е т.нар. High Contrast. Нещото е простичък (но ефективен) extension за Chrome. Въпросният най-простично обръща цветовете на страницата, която сте отворили. Всъщност предлаганите „ефекти“ са няколко – Increased Contrast, Grayscale, Inverted Color и Inverted Grayscale. Extension-ът много лесно може да се пусне дори и със шорткът (Shift+F11).

Може да изглежда странно, защо въобще се занимавам да пиша за такава ‘дребна’ добавка, но много малко хора всъщност осъзнават колко по-удобно е да се чете бял текст на черен фон. Също когато сме на тъмно е препоръчително светлината от монитора да е на минимум, за да е по-близка до тази около нас, (ambient light) т.е. – тъмна стая = тъмен монитор. Не винаги е удобно да намаляваме при всяко гасене на лампата и монитора, затова е по-лесно просто да обърнем контраста в браузъра. Като се наложи да четете нещо, пробвайте, наистина е много по-добре.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s