Video Game High School

Video Game High School (или накратко VGHS) е краудфънднат уеб-сериал. Създателите на VGHS – Freddie Wong, Brandon Laatsch (и др.), които е много вероятно да познавате от множеството им клипове в YouTube.VGHS
Действието във VGHS се развива в близкото бъдеще, в което електронните спортове са се превърнали в национални спортове и се изучават в специални, много елитни гейминг училища. VGHS е едно от тях. В него не се изучават химия, биология, математика и т.н., а FPS, RTS, RPG, Racing и т.н. игри, като всеки отделен жанр си има собствен училищен отбор, състезания и ранкинг система.NOOBS GO HOME!
Естествено, Фреди и компания не остават назад с това, което правят най-добре – специалните ефекти. Във всяка сцена от сериала, в която се играе игра, има и reenactment в реално време. Всяка игра става по-реалистична, експлозии навсякъде, куршуми хвърчат насам-натам… абе лудница.Field of FireКакто във всяко едно училище, и тук има много забава, интриги, проблеми с учителите и съперничества между съучениците. Въпреки преобладаващите комедийни моменти, в сериала не липсва и доза драма. Препоръчвам го, защото е интересен, забавен и лесен за гледане.


След успешно финансирания чрез Kickstarter първи сезон (273,725 долара при първоначално поискани 75,000), Фреди и ко. започват финансирането на втория сезон на VGHS и събират 808,341 долара при поискани 636,010 долара. В сравнение с 10-20 минутните епизоди от първия сезон, в момента епизодите от втория сезон са около 35 минути всеки.
Щом става дума за гейминг, няма как да не видим и тонове периферия, като втория сезон преобладават Razer продуктите (Goliathus, Deathadder, Nostromo, Blade, Edge и др.), а дори част от подкрепилите Kickstarter кампанията получиха специален мауспад Razer Goliathus VGHS edition.Както в YouTube (клик), така и на Rocketjump (клик) можете да гледате всички епизоди от първия сезон, излезлите до сега епизоди от втория сезон (по времето на писане на този пост те са 2), а дори и behind the scenes клипове.

Image sources: rocketjump.com / thedangerbrain.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s